Hot like Mexico!

Tudelu.

Nu har snart avverkat en vecka i Mexiko, och vi alskar detta land! Billigt, varmt, coolt, god mat och trevliga manniskor.
Dock sa har vi varit lite smasjuka i borjan av veckan, med forkylningar och magont. Men nu mar vi prima igen och undersoker varenda liten vra av Mexiko City :) I tisdags akte vi pa en citytour i en san dar rolig dubbeldackarbuss, da vi fick se typ hela staden. Och det finns grymt mycket att se, vi ar verkligen inte klara med denna stad!


Igar var vi pa en heldagsutflykt da vi fick se Tlatelolco, massa kyrkor och sist men inte minst Teotihuacan. Detta kanske later som ett frammande sprak fran ett annat universum men vi kan beratta for er (utan att bli allt for nordiga) att det ror sig om gamla azteklamningar. Det var gamla heliga sonderrasade pyramider mitt i Mexiko City och en timmes bilfard utanfor City ligger de ett par tusen ar gamla sol- och manpyramiderna med the avenue of death.

Vid sista pyramiderna stod solen hogt upp pa himlen och schtekte ordentligt, vara vattenflaskor tog snabbt slut och varan lilla utflykt kandes mer som ett overlevnadstest. Trots detta sa bestamde vi oss for att klattra upp pa den storsta pyramiden (solens), men Anni hade lite vatskebrist och var tvungen att avbryta halvvags upp. Hellre ga ner an att svimma och falla ner, eller hur? Jeanette fortsatta daremot och besteg pyramiden, och hon vill saga att det var en ganska maktig syn med utsikt over hela Teotihuacan.

Solpyramiden. Hitta Anni...


Det ar ganska coolt att for ca 1.5 ar sedan traffades vi pa universitetet. Da hade vi ett grupparbete om just aztekerna och vi redovisade om just dessa pyramider. Och nu, 1.5 ar senare ar vi har och far se det med egna ogon. Vi bor i Mexiko City som ligger over aztekernas huvudstad Tenochtitlan. HUR BALLT AR INTE DET!?

Imorgon bar det av till Guadalajara, Mexikos nast storsta stad. Dar blir det Tequilatag och massa annat bus innan vi borjar rora oss mot Puerto Vallarta och varat forbokade lyxhotell... flashigt, vi vet! Vi ar taggade efter tva manaders enkelt hostelliv.

Och By the way sa ar tacosen har inte ens i narheten av tacosen svennemiddagar bestar av pa fredagskvallar, ni kan behalla typ tortillan och guacamolen sen far ni gora om och gora ratt (eller GOGR som vi sager pa OKQ8 ;) ). Vi ska undersoka saken narmare och komma med rapport sa att vi kan ata tacos pa riktigt i fortsattningen.

Hasta luego
Jeanette & Anni

Kommentarer
Postat av: Mary

Det är lätt att hitta Anni- skithet, utsträckta armar och gröna shorts. Piece of cake.

take care duuuudes

<3

2011-03-04 @ 00:43:05
Postat av: Lena

Jag förstår att tacosen måste vara av en helt annan klass än våra, för hur skulle de annars överleva?

2011-03-04 @ 19:17:56
URL: http://jeanetteochannipavift.blogg.se/
Postat av: Elsi

ser framemot era tacos! Här i Myrskylä har jag idag åkt 13 km skidor. Solen skiner säkert lika fint som hos er, men temperaturen är väl litet kallare, kring nollan, tror jag.. Pirkko hälsar mycket, hon har följt med resan också!! Puss :-)

2011-03-05 @ 16:17:33
Postat av: Johanna

Hej Nettan och Anni!! Hoppas att tacosen smakar gott. Där var du Anni du har utsträckta armar och gröna shorts. Längtar efter er <3 !!!

2011-03-06 @ 18:13:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0