Gracias y Adiós

Hola :)

Nu har vi varit hemma i en vecka och det är sorgligt vad snabbt allt känns så avlägset... Jeanette och jag har precis setts för en liten kvällskaffe, efter att vi inte har setts på en vecka. Det var nice :) (Att ses, alltså...)

Tänkte knyta ihop säcken lite här på bloggen, men först bomba med bilder från Kuba, varifrån vi ju inte haft möjlighet att ladda upp några tidigare. Enjoy!


Hotel Comodoro, där vi började och slutade vår Kubavistelse.


Che Guevara och Fidel Castro i Havanna


Havanna


Havanna


Vi åker gammal 50-talsbil :)


Taxi?


Kuba, liksom...


Peace & Love


Trinidad


Den fantastiska stranden i Trinidad


Man hade det ju rätt bra... Jeanette är cool med sand på hakan och Anni är lite coolt på språng, sådär.


Sjölejon showar off i Havanna


Vi var snygga sista kvällen på resan.


Nu blir det bara ett litet kort avslut. Det finns så oändligt mycket att säga, men här och nu får det räcka med detta: Latinoamérica, te amamos <3 Resan är det bästa vi har gjort och vi är så otroligt nöjda. Tack för att ni har följt oss. Kärlek till alla!

Besos,




PURA VIDA


Kuba

Buenas!

Idag ar det dags att aka hem och det ar alltsa ocksa dags for en Kubasammanfattning!

- Det finns ingenting att kopa har. Att hitta vatten eller brod kan vara svart nog. Det ar lite svart for oss vasterlanningar att forsta hur allt fungerar da det inte finns nagot Coop Forum att ga till. Det finns liksom inga supermarkets. Inga affarer med allt man behover till middagen. Istallet kan man hitta (om man har tur) en affar med endast konserver eller endast kakor, och hyllorna ar aldrig speciellt valfyllda. Kuba ar verkligen en annan varld.

- Allt kanns valdigt overgivet har, forutom att allt ar sa gammalt och skruttigt. Det ar klart att det finns platser med mycket liv och rorelse, men gar man runt hornet sa finns det ofta helt overgivna lokaler och ytor, aven pa vart fyrstjarniga hotell, som skulle kunna anvandas till sa mycket. Men det finns liksom inga resurser.

- Revolutionara budskap och bilder pa Che Guevara och Castro-broderna finns overallt.

- Och sa har vi karlarna. De ar ackliga och det kandes lite som att vara tillbaka i Colombia dar de gor katt-lockarljudet hela tiden - det ar lite over the top har ocksa. Hade vi kommit hit forst hade vi nog haft svart att hantera det hela, men nu ar vi anda lite vana och kubanerna fick allt se var bitchigaste sida. Det har bara gatt utfor sedan Peru, da vi fortfarande var jattetrevliga och tillmotesgaende och gav alla var uppmarksamhet. Den tiden ar over.

- Kubanernas spanska ar otroligt svarbegriplig. Man fattar ofta inte ett jota av vad dom bubblar om, speciellt gubbarna som sluddrar nagot otroligt och hoppar over var och varannan stavelse. Inte latt inte. Vi drar slutsatsen att alla ar fulla pa kubansk rom.

- Da det inte finns sa mycket att ata har sa har vi mest levt pa pizza och diverse varma mackor. Det ar liksom det som erbjuds pa manga stallen. (Och sa har vi visserligen atit hummer en kvall ocksa, hos var gulliga vardinna i Trinidad, men det var ett undantag).

- Kuba ar ett land dar det faktiskt knappt finns internetuppkoppling. Hur frammande det an later. Darav dalig update.

- Minns ni pant-reklamen dar nagra kubanska gubbar sjunger "Panta mera"? Den laten heter egentligen "Guantanamera" och spelas ooooverallt har pa Kuba. Den och laten "Chan chan". Sa ni vet. Det ar liksom KUBA.

- Overallt man gar sa ser man gubbar med en cigarr hangande ur mungipan och kollar man riktigt noga sa ser man att de har ett litet plastglas med lite rom i ocksa. Stereotypen stammer.

Nu ska vi ga och duscha och fixa iordning innan vi beger oss mot flygplatsen. Vi ar nagot otaggade pa en 16-timmars resa, men det ska anda bli skont att komma hem till sin egen sang och alla er dar hemma... Hur overkligt och sorgligt det an kanns sa ska det bli skont. Vi ar redo.

Ses snart!!!
Puss o kram
Anni & Jeanette

Vi lever!

HOLA!

Nu har det gatt lite mer an en vecka sen vi skrev sist sa det ar val dags for en liten uppdatering om vad vi har gjort :)

Fre-lor 25-26/3
Det var dags for Peace & Love festivalen att ga av stapeln i Havanna och vi (trogna svenskar som vi ar) stod forst i kon for att komma in. Direkt nar vi kom in traffade vi nagra svenskar som vi hangde med resten av festivalen. En svensk festival i Cuba behover ju ett svenskt gang som styr upp det hela liksom. Och vi hade det skitkul med all musik, ol och skratt at konstiga fulla kubaner. Kandes lite konstigt att prata svenska hela tiden och forsta dagen blandades det mycket med spanska och engelska innan alla kom in i svenskan.
Pa scen var bland annat The Baboon Show, Timbuktu & Damn, Familjen, nagra andra svenska punkband som var galna och lika manga kubanska band. Promoe var dar och vi lyckades springa ikapp honom foratt fa en bild, dock verkade han mest forvanad over att tre svenska tjejer jagade honom i Cuba sa han sa inte manga ord... hehe.
Allt som allt sa var det en mycket rolig helg och nu kanns det lite som att man kanske borde ga pa riktiga P&L i sommar hemma i Sverige. Ses dar eller?

Son-ons
Pa sondagen tog vi bussen till Trinidad som vi hort mycket gott om fran vara svenska vanner, och det var mycket riktigt en mycket fin stad. Dock sa kan vi saga att om man tycker att Havanna ar som att resa tillbaka i tiden sa reser man annu langre bak i tiden i Trinidad. Har var det hast och vagn som gallde och staden var extremt lugn och tyst.
Vi bodde hos en sot ung tjej som lagade jattegod mat till oss varje morgon och kvall. Kan man laga mat sa har man vunnit vara hjartan lika fort som man kan saga mat.

Vi tog en heldag till att vandra omkring i staden och kolla laget, sen blev det en heldag pa stranden. Och vilken strand! Vi har aldrig sett sa turkost vatten i hela vara liv (och da har vi anda sett nagra fina strander och hav) och vi njot for fullt. Dock sa var solen liiiite starkare an vad vi trott sa nar vi kom hem var vi nagot branda, lyckat sista veckan.

Ons-fre
Pa onsdagen akte vi tillbaka till Havanna for att spendera tva dagar dar innan vi checkade in pa hotell. Vi besokte da aquariumet dar vi fick se bade en delfin- och sjolejonshow. Vi var lika imponerade som femaringarna.
Sen tog vi en sista promenad i Gamla staden.

Nu ar vi som sagt incheckade pa samma hotell som vi bodde pa de forsta tva natterna i Cuba. Vi kande att vi ville ha lite lyx sahar innan vi aker tillbaka till Sverige och kylan. For er som kanske har missat det sa aker vi faktiskt hem imorgon! OH. MY. GOD. har det redan gatt tre manader?

Sa nu om en timme ungefar ska vi bege oss till spaavdelningen och unna oss lite manikyr och pedikyr. Najs.

Ha det bra dar hemma sa ses vi om tva dagar................
Besos
Jeanette & Anni

RSS 2.0