Mexico!

Hej alla glada!

Nu ar vi och chillar pa cuba och har det riktigt bra da vi ovantat har hamnat pa ett fyrstjarnigt hotell. Vi bor i en liten lagenhet precis vid poolen. Sa vi klagar inte, vi har det trots allt himla bra!

Men eftersom vi precis lamnat tacoslandet, Mexico, sa ar det val dags for en liten sammanfattning av landet. Enjoy:

- Vi lovade er en sammanstallning av vad vi lart oss om tacos, och vi har funderat mycket pa detta och kommit fram att vi inte vet allt da tacos ar en valdigt varierande matratt. Huvudskillnaden ar val kottfarsen som INTE anvands till tacosen, det ar istallet biff, flask eller kycklingbitar som serveras med tortillas, stekt paprika, lok, chili, for oss okanda kryddor och kaktus. Guacamolen ar ett maste pa en tacostallrik och har man tur sa gor personalen guacamolen direkt vid bordet nar man gar pa restaurang. Kort sagt, vi vet nu EXAKT hur man gor en typisk mexikansk guacamole. Det ni!

- Eftersom vi har stort oss mycket pa mannen som ar ackliga och ropar hemska ord till oss pa gatan i andra lander sa reagerade vi positivt pa mexikanerna. Inte for att vi har fatt mindre uppmarksamhet an vanligt, snarare tvartom, men mexikanerna har mer glimten i ogat och visslar glatt efter oss. Det gick som ett sus av visslingar genom folkmassorna nar vi promenerade i staden. trevligt tycker vi.

- Mexico City ar en mycket cool stad som en av vara nyfunna vanner kallade for Latinamerikas huvudstad, och vi haller verkligen med! Mycker kultur och vackar byggnader samt parker och gronska och pyramider. Och man kan gora allt fran shopping (the Body shop, Zara och den obligatoriska Starbucks efter en shoppingdag) till att strosa omkring bland tacosstand i konstiga grander. Vi blev kara i staden och bada ar overrens om att vi vill komma tillbaka.

- Det finns en liten negativ punkt om Mexico City, och det ar alla avgaser. Vi sag manga som gick omkring med munskydd och trots att det ar battre nu an forr sa ligger det ett gratt moln over staden. Inte riktigt okej.

- Vill man se valar sa ar Puerto Vallarta ett sakert kort da vi sag valar varje dag inte lang fran stranden. Dock sa kan det ha varit babytime nar vi var dar men som sagt vill ni se valar ak till P.V. i borjan av mars :) Dessutom ar Puerto Vallarta en valdigt mysig liten kust-turist-stad.

- Guadalajara ar fint tycker Anni, Jeanette tycker det var mindre kul.. finns inte sa mycket att gora forutom shopping.

- Nagor Mexico ar kant for ar ju Tequilan, och vi kan val saga att de spelar sitt kort val med tequilan. Finns overallt i alla storlekar, former och smaker, vi visste inte ens att det fanns sa mycket olikheter i tequilavarlden.

Hasta luego
Jeanetterik & Annisofi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0