La Habana

Hooolaaaa!

Nu sitter vi har i Havanna vid en extremt langsam dator som inte har bredband. Ja, vi har nog flyttats bak i tiden trots allt!

Nu har vi varit har pa Kuba i nagra dagar sa det ar val dags att vi berattar lite vad vi har varit med om :)

Sondag - mandag
Efter att ha checkat in pa vart 4-stjarniga hotell sa chillade vi mest omkring och njot av maten, solen, poolen, frukostbuffén och att personalen kallade oss "Miss". Tva valdigt harliga dagar, kort sagt! Dock gjorde vi en liten fail. Vi som annars har haft bra koll pa allt, inkl tidsskillnader och dylikt missade att  kubanerna tydligen stallde om till sommartid lordagnatt, vilket betydde att vi gick runt och trodde att klockan var en timma mindre an vad den var hela sondagen och mandagmorgon. Detta ledde till att vi missade var guidade tur i Havanna som ingick i vart lilla startpaket pa Kuba. Heja oss! Fran och med nu har vi koll pa tiden forutom nar Jeanettes klocka (var enda klocka) far hjarnstopp ibland och slutar funka. Det gar bra nu! Kommer vi missa flyget hem..?

Tisdag
Vi njot lange av var frukost och att vara synkad med tiden (aven om det plotsligt var TVA timmar tidsskillnad fran Mexiko) och tog sen en taxi till vart hostel i Havanna. Hostlet denna gang ar lite annorlunda, jamfort med alla vara tidiga hostelerfarenheter. Det ar hostel Cuba-style. Vi bor nu hemma hos en trevlig kubansk familj som har tva rum de hyr ut. Kanns valdigt annorlunda att bo hemma hos nagon, men familjen ar jattetrevlig och hjalpsam och sangarna ar jatteskona. VIKTIGT!

Vi bestamde oss for att bekanta oss med omgivningen den dagen, vilket slutade med att det tog en timma att promenera hem efter att ha sett bl.a. Plaza de la Revolución m.m. Da var vi klara att dacka i sangen. Och det gjorde vi.

Onsdag
Idag var det dags att utforska gamla stan. Forutom att aka pa en city tour med buss sa har vi promenerat i x antal mil och vi ar nu ratt sa slutkorda. Vi har ocksa lart oss att de gamla bilarna for 50-talet fungerar som kommunaltrafik, da man betalar ca 3,5 kr per person for att aka med. Sa dessa skonheter har vi idag glidit omkring i! Vi har varje gang forsokt pricka in en rosa flashig bil men har hittills inte lyckats med det. Coola har de dock varit anda.

Havanna ar hur som helst en valdigt haftig och annorlunda stad. Det kanns verkligen som att forflytta sig bakat i tiden med alla gamla bilar och byggnader som ser ut att halla pa att vittra sonder. Det ar verkligen en annan varld. En varld dar de amerikanska turisterna lyser med sin franvaro. Tyvarr sa tar kanadensarna deras plats, men de ar iaf inte lika manga.

Nu sitter vi och planerar hur resten av var tid pa Kuba ska se ut. Det vi vet so far ar att helgen kommer besta av Peace & Love-festivalen som kommer till Havanna och att vi pa sondag ska aka till staden Trinidad. Sen far vi se!

Glom inte att slacka lyset mellan 20:30 och 21:30 pa lordag!! Var med pa Earth Hour, for det kommer vi vara.

Puss o gull!
Anni & Jeanette

Kommentarer
Postat av: Eva

Hallå där!

Jag har aldrig varit i Kuba, men ett flertal av mina vänner har varit det. Nästan alla har berättat detsamma som ni, att det känns som om man kliver tillbaka i tiden. Och så om de helt fantastiska bilarna förstås.



Och nu är det snart dags att åka hem. Kan tänka mig att det känns konstigt. Det ska bli jättekul att få höra dig berätta om allt ni upplevt, Anni. Att följa er på bloggen har varit och är en fullträff. Det är att vara med till en viss del. Och ni har varit så flitiga, även om du blev av med den fina lilla svarta.

Ha det så bra under sista veckan och se till att ni kommer säkert.

Kram kram

2011-03-28 @ 15:41:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0