Trouble in Paradise

Vi hade det visst FOR bra pa var perfekta resa och har nu mott var tyngsta motgang. Vi som hade en sadan trevlig feel-good-dag igar, med shopping, pedikyr (ni skulle se vara vackra fotter!!), god mat och bio! Nar vi kom tillbaka till hostlet pa kvallen hade vi haft inbrott i vart sakerhetsskap pa rummet. Vi bor i en sovsal med tva andra sangar som hittills statt tomma, men under dagen hade tydligen en tjej som utgav sig for att vara fran Guatemala checkat in for en natt, i vart rum. Utan att hostelpersonalen hade markt nagot konstigt hade hon sedan brutit upp vart skap, tomt det pa vardesaker och stuckit. KUL! Vi ar nu utan mobiler, Annis dator, Ipod och mp3, vara amerikanska dollar och lite annat smatt och gott. OCH varst av allt - Jeanettes pass. Av nagon underlig anledning lamnade hon Annis pass pa sangen tillsammans med vara Kuba-visum. Vi har dock kvar vara bankkort och kamerorna - thank god.

Personalen har varit valdigt hjalpsamma och otroligt ledsna over vad som hant, och foljde direkt med oss till polisen och sa att vi kommer fa ersattning for allt. Dock sa kunde inte polisen gora nagot direkt, sa vi fick aka tillbaka idag for att gora anmalan. Sa idag har vi spenderat ca tre timmar pa polisstationen och aven skaffat ett nytt passfoto till Jeanette. Jeanette har suttit i ca tva timmar och ringt och mejlat till olika ambassader om passet och eftersom vi inte ar i Europa sa blir allt sa mycket krangligare... Imorgon ska vi aka till konsulatet i San José for att fixa ett provisoriskt pass at Jeanette, sa att vi kan aka vidare till Mexiko om tre veckor. Sedan i Mexiko maste vi ansoka om ett nytt ordinarie pass for att kunna aka till Kuba. Later kanske enkelt, men ar mycket kranligt, da allt maste ga via Sverige och tar flera veckor... Som tur ar har vi tre veckor har och tre veckor i Mexiko innan vi ska till Kuba, sa forhoppningsvis har vi tillrackligt med tid!

I skrivande stund ar det tva bevapnade poliser har pa hostlet och forhor personalen. Josses vilken soppa. Nej, vi har inte haft det sa trevligt det senaste dygnet... Tarar, skratt och REGN har smyckat dagen. Just nu kanns stamningen har i Heredia ganska trakig, sa vi hoppas att det gar hyffsat fort med det tillfalliga passet sa att vi kan aka ut till kusten och ha det bra igen. Fly verkligheten, sa att saga! Vi ar dock overrens om att trots dessa trakiga dagar med allt krangel sa ska vi absolut inte aka hem, utan ha tva till underbara manader har borta. Det blir bara lite extra komplikationer, men det har val ingen dott av!

Som tur ar forstordes inte Annis fodelsedag i lordags. Efter att ha skypeat med slakt och familj akte vi som sagt till Annis gamla vardfamilj i Santo Domingo och at lunch, vilket var ett kart aterseende! :) Det blev t.o.m. lite fodelsedagstarta! Pa kvallen akte vi in till Castro's Bar i San José, Annis gamla favoritstalle, for att dansa rumpan av oss, vilket ocksa var lyckat. Det blev en riktigt bra dag tycker Anni och hon tackar for alla fina gratulationer!!

Vi har nu fixat en ful liten mobil (en hederlig gammal Nokia!). Vi gick in i affaren och fragade efter det billigaste de hade och ta-ta, sa hade vi en ny telefon. Yihoo! Om ni vill na oss sa gor ni det pa +506 866 23 594.

Nu ska vi forsoka gora det basta av tiden som ar kvar, narmast blir det att laga en god middag. Vi mar bra och har halsan i behall och det har blir allt en bra story att ta med sig hem! Bloggen kommer nog bli lite lidande av detta dock, da vi kommer ha lite svarigheter att ladda upp bilder, men vi far kompensera det med att slipa till vara skrivfardigheter lite ytterligare! Och ibland kommer det nog komma en och annan bild iaf...

Tack for alla uppmuntrande kommentarer pa facebook, det varmer lite extra om vara hjartan! Puss pa alla sa hors vi!

Love,
Anni & Jeanette

Kommentarer
Postat av: Eva

Hallå där!

Nähä, det vad trist att höra! Ni som har haft det så smoth och soft hela tiden. Men bryskt får man erfara att det finns människor som inte kan skilja på sina egna och andras saker, och att de finns överallt.

Ni är i alla fall välbehållna, vilket jag tycker är det viktigaste. Saker går att ersätta, även om det blir mycket krångel.

Vad bra att din födelsedag blev lyckad Anni. Jag tror att Philip också kände sig nöjd med sin dag. Lina verkade också haft en bra födelsedag. Och även Magnus. Ni är fyra som fyller år inom två dygn.

Här i Stockholm kan man ju vissna, i morse snöade det igen, eller rättare sagt blaskade det. Halt slask som skvätte om skorna när jag gick till jobbet, hua!

Igår tränade jag med min kvartett. Vi ska med kören på internat till helgen och vi förberedde bl a ett uppträdande som vi ska framföra. Det blir jättekul, även om vi kommer att känna oss nervösa.

Ha det nu så bra ni kan, och behöver ni någon hjälp är jag bara ett samtal bort. Kramar till er båda!

2011-02-08 @ 09:04:58
Postat av: Hanna

Åaååå hoppas allt löser sig för er! <3 Å grattis till Annie!! :D

2011-02-11 @ 20:51:38
URL: http://supersueca.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0