Costa Rica

Buenas, amigos!

Vart tredje land ar avklarat och nu befinner vi oss i vart nast sista... MÉXICO! Resan hit har gatt bra (Jeanette fick komma in i landet och allt, trots sitt "Emergency passport"), aven om den korta natten innan har gjort oss lite smatrotta. Klockan stod aterigen pa 03.00 imorse... Nu ar vi i alla fall har och vi ar riktigt taggade pa att ta oss an detta taco-land!

Costa Rica ar alltsa avprickat och har kommer den traditionsenliga sammanfattningen!

- Tamarindo gor sig valfortjant av oknamnet "Tama-gringo" (det var sjukt manga gringos, amerikaner, dar), men trots det hade vi det riktigt roligt. Bra stalle att prova pa surfing och vi traffade manga nya vanner!

- Costa Rica har an sa lange erbjudit det godaste kaffet!

- Monteverde ar ett utomordentligt aventyrsstalle, dar t.o.m. en fegis som Anni hade det sjukt roligt... Ett maste for alla som aker till Costa Rica! (Missa inte djungelbanan!!)

- Costarikanerna, ticos, som de kallar sig, ar otroligt vanliga (med prickar over a:et...). Vi kunde dessutom ga nastan helt ostort pa gatorna, utan att fa en massa oonskad uppmarksamhet fran karlarna. Skont.

- Dialekten de pratar i Costa Rica ar himla rolig. Det later valdigt charmigt, aven om det later lite som amerikanska.

- Aven om det inte finns sa mycket att gora och se runt om huvudstaden San José, sa finns det ett par riktigt bra shoppingcenter... Och bio ar superbilligt.

- Det ar lojligt billigt att aka bus i Costa Rica. En 4-6-timmars bussresa kostar mellan 30 och 50 kr. Aker man de lokala bussarna runt om San José kostar det nagra kronor. Schysst!

- Ris och bonor ar melodin i det har landet, och aven om det kan vara lite smaklost ibland sa ar det gott.

- De ar sa vana vid amerikanska turister i Costa Rica, sa alla pratar engelska med en, vilket ar daligt for var spanska... Vi hoppas kunna praktisera den mer har i Mexiko!

- Trots den trakiga starten, med inbrottet och allt, sa ar vi nojda med vistelsen och har haft det riktigt kul! :) Allt har ordnat sig bra och pa mandag ska vi aka till Svenska Ambassaden har i Mexico City, for att ansoka om ett nytt RIKTIGT pass till Jeanette.


Hoppas ni har det bra hemma i Svealand och att varen antligen borjar komma!!
Besitos
Anni & Jeanette

Kommentarer
Postat av: Eva

Mexico! Jag ser framför mig män i svajiga hattar med stora brätten, en och annan mulåsna och massor med kaktusar. Och så tacos förstås, mums....!

Hoppas allt går bra med passet och att ni får en härlig tid i det mellanamerikanska riket.

Kram kram

2011-02-28 @ 14:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0