AWESOME!!!

HOLA!!

Nu har vi snott en dator av John, varan amerikanska van har i Monteverde, sa har kommer en update! :)
Ja vart ska vi borja. Sen vi kom hit till Monteverde har vi gjort massa roliga saker sa vi tar det fran scratch.

Onsdag
Efter en lang dag pa tva bussar kom vi fram till Monteverde uppe i bergen vid sjutiden pa kvallen. Vi blev avslappta mitt i staden och var liiite smatt vilsna. Efter att ha fragat om vagen och last massa skyltar gick vi tillsammans med varan nyfunna koreanska van "Johnson" (Vi vet inte hur det stavas pa koreanska sa vi kallar honom bara Johnson) till vart grymma hostel "Sleepers Sleep Cheaper". Vi hann knappt komma in pa hostlet innan alla gaster halsade pa oss glatt och vi kande oss mer an valkomna! Dock blev det en tidig kvall da vi var nagot trotta efter resan.

Torsdag
Vi vaknade vid attatiden och gick upp till koket for frukost (som by the way ar awesome och gratis!!) och planering av dagens aventyr med Johnson. Vi borjade med en liten hike till ett coolt trad uppe i skogen. Det var valdigt manga uppforsbackar och de tjocka flasande gubbarna fran Peru var tillbaka. Vi hade inte riktigt raknat med hojden har. Wiho. Det var dock vart besvaret da tradet var extremt haftigt. Det var typ tva trad som vaxt ihop och snurrat sig omkring varandra sa att det var ihaligt. Jeanette forsokte att klattra upp i tradet men kom inte mer an kanske 2 meter upp innan hon var fast. Det ar alltid enkelt att komma upp men nervagen ar nagot svarare och hon fick ta hjalp av bade Anni och Johnson for att kunna komma ner igen. Mycket lyckat och inte alls pinsamt.

Nar vi kom tillbaka till hostlet bestamde vi oss for att gora en ATV tour (guidad fyrhjulingstur har i krokarna). Anni kande sig inte riktigt redo for att kora en sadan maskin sa hon satt bakom Jeanette som hade stenkoll pa laget, hon ar ju trots allt karln i forhallandet. Innan touren borjade hade vi en liten traningsbana att kora runt i dar vi raceade omkring och sjong till Black Eyed Peas. Allt gick bra och Anni ramlade inte av da Jeanette ar en riktigt grym forare, dock sa kan vi ha fastnat i leran nagra ganger meen meen.

Nar touren val borjade pa riktigt fick vi aka omkring pa grusvagar runt om Monteverde och se en riktigt fin utsikt. Det ar sjukt vackert har med alla berg och gronska. Det vi inte riktigt raknat med var att grusvag har en tendens att bilda sandmoln nar det ar torrt. Jeanette var blind ett antal ganger nar vi korde omkring i drygt 50km/h men vi holl oss pa vagen. Jeanette var som ett litet barn som garna testade granserna ibland medan Anni skrek. Men kul hade vi bada. Sen var vi lagom skitiga efter lergropar och sandstormar, riktigt snygga!

Det var en sjukt kul dag, och sen pa kvallen blev vi aven van med John pa hostlet och vi lagade en awesome middag med ris och ett litet hopkok by John medan vi gjorde vara Patacones. Senare pa kvallen kom ocksa Johns van Emma och da var ganget komplett.

Fredag
Denna dag var vi lite off och gjorde inte sa mycket mer an att chilla och shoppa lite. Vid femtiden akte vi pa en night tour med ganget da vi fick se coola djur. Sovande faglar, sengangare, spindlar och det mest coola av allt (enligt oss svenskar) eldflugor!! Sma lysande prickar overallt i skogen, sa himla magiskt!

Aven denna kvall bestamde vi oss for att laga mat tillsammans och hostel-personalen var riktigt imponerade nar vi gjorde en riktigt grym Gallo Pinto (riktigt typiskt Costaricansk maltid) med patacones och stekt potatis. Smarrigt varre! Kvallen foljdes sedan av ol och hang med folket pa hostlet, bland annat ett svenskt par. Vi vill bara papeka att det ar sjukt konstigt att hora svenska da vi nu mest har varit med engelsktalande manniskor och vi nu i princip tanker pa engelska... hur sjukt kommer det inte bli nar vi kommer hem?!

Lordag
Idag var det dags for aventyr pa riktigt. Team Sleepers (varat coola gang) samlades vid hostlet och blev hamtade av en minivan som tog oss hogre upp i bergen. Vi skulle nu ge oss pa Extremo Canopy Tour, vilket ar en linbana hogt upp i luften genom djungeln. Och eftersom vi (Jeanette tvingade Anni) valde extremo ingick det aven en tarzanswing och en superman linbana.
Vi skulle kunna sammanfatta dagen med tre ord - Awesome! Cool! Yeah!. For det var de orden vi anvande 90% av tiden. Det har var en riktigt cool upplevelse och vi rekommenderar det har till alla! Ni maste verkligen testa detta, det ar en cool kansla att bokstavligt talat flyga ovanfor tradtopparna och se sa mycket av omgivningen.
Jeanette ar mycket stolt over Anni som inte fegade ur nar tarzanswingen kom. Man bokstavligt talat blir utkastad fran en avsats och faller fritt flera meter. Good Job!

Nu sitter vi som sagt och chillar pa hostlet och snart ska vi laga ihop nagon slags middag. Vi ska forsoka hitta bra ingredienser for att gora svenska pannkakor till efterratt da amerikanerna bara snackar om sina tjocka pannkakor. Nu ska de fa se pa riktiga grejer! GO SWEDEN!!

Vi gillar verkligen varat lilla gang har och kommer stanna en extra natt tack vare dom, sa vi kommer aka tillsammans med John och Emma till San Jose pa mandag. Sen far vi se vad vi hittar pa :)

Team Sleepers
Klicka pa bilderna!

Besos
Jeanette & Anni

Kommentarer
Postat av: Eva

Ja men hej och hå! Och burr och fy så högt upp! Modigt Anni... och kul att ha gjort efteråt.

Men jag hade suttit som fastnitad vid en stubbe. Jag vet inte vad som skulle fått mig att pröva "vingarna". Ni hinner verkligen med och upplever mycket, precis som det ska vara.

Här hemma är det fortfarande riktig vinter men nu är det i alla fall ljusare. Klockan är 16.00 och solen skiner bakom molnet fortfarande.

Igår var vi hos kusin Margaretha och firade hennes födelsedag. Det var jättekul att se hennes lägenhet, har inte varit där förut. Vi var en liten men tapper skara och vi fick mumsig västerbottenostpaj med sallad, hembakta bröd (Lasse, bagare), ost och vin. En trevlig eftermiddag.

Ha det så bra och ta hand om varandra!

Kram kram

2011-02-21 @ 16:03:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0